Εκατοντάδες κλειστά σχολεία/ τμήματα λόγω κρουσμάτων – Ποια σχολεία κλείνουν στην Κρήτη

Με φόντο την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας, παράλληλα αυξάνεται ο αριθμός των σχολείων και των τμημάτων που κλείνουν λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.

Η λίστα του υπουργείου Παιδείας ανανεώνεται συνεχώς, με τον αριθμό των σχολείων/τμημάτων που έχουν κλείσει να φτάνουν σχεδόν τα 300.

Δείτε αναλυτικά τη λίστα ΕΔΩ

Νέα κρούσματα σε σχολεία της Κρήτης

Νέα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε σχολικές κοινότητες της Κρήτης ενώ επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα σε γυμνάσιο μετά την επαναλειτουργία τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για μία μαθήτρια της Γ’ τάξης του 2ου γυμνασίου στο Ηράκλειο και η οποία βρέθηκε θετική σε έλεγχο ταχείς ανίχνευσης αντιγόνου covid – 19 (rapid test).

Το τμήμα έκλεισε προσωρινά ενώ η ίδια βρίσκεται σε κατ’ οίκον καραντίνα. Ήδη οι γονείς και οι μαθητές έχουν ενημερωθεί πως αύριο το τμήμα θα τελεί σε αναστολή ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται η απόφαση για την διάρκεια της αναστολής.

Υπό αναστολή λειτουργίας, σύμφωνα με την efsyn.gr, τελεί και το τμήμα Γ2 του Δημοτικού Σχολείου Χερσονήσου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ένας μαθητής βρέθηκε θετικός στον ιό. Στο τμήμα πραγματοποιήθηκε απολύμανση την Τρίτη, ενώ οι εκπαιδευτικοί καθώς και οι μαθητές βρίσκονται σε προληπτική καραντίνα.

Σημειώνεται ότι κρούσμα κορονοϊού έχει εντοπιστεί και σε δημοτικό σχολείο του Δήμου Χερσονήσου με το τμήμα να αναστέλλει τη λειτουργία του έως τις 12 Φεβρουαρίου.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, κλείνει ολόκληρο το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου καθώς εντοπίστηκαν και νεα κρούσματα σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς. Στο σχολείο, στο οποίο ήδη είχαν αναστείλει τις τελευταίες μέρες τη λειτουργία τους το Γ1, Γ2 , Ε2 και ΣΤ2, θα παραμείνει κλειστό για 14 μέρες. Υπενθυμίζεται ότι χθες έκλεισε έως τις 14 Φεβρουαρίου και το 7ο διθέσιο νηπιαγωγείο του Αγίου Νικολάου.

Τέλος, σε αναστολή λειτουργίας τέθηκε ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Αρμένων Ρεθύμνου για προληπτικούς λόγους με αφορμή την υποψία κρούσματος κορονοϊου, σε γονέα παιδιού που φιλοξενείται στο Σταθμό. Παρότι το τεστ βγήκε θετικό για τον γονέα αλλά αρνητικό για τα παιδιά της οικογένειας, εφαρμόστηκε ο περιορισμός τους κατ’ οίκον κι ο Βρεφονηπιακός Σταθμός απολυμάνθηκε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί